Представителният отбор на ФК Локомотив (Русе) няма да участва в първенството на Североизточната Трета лига през сезон 2019/20, съобщи официалната страница на клуба. Причините са организационни и на този етап не могат да бъдат преодолени, за да се осигурят нормалните условия за участие на "железничарите" в третото нивo нa българския футбол. Футболистите вече са освободени и имат възможност да си търсят нови отбори.

Този Локомотив (Русе) е наследник на отбора на Марисан (Русе), който се появи в Трета лига през сезон 2015/2016 и една година по-късно прие името на фалиралия исторически русенски клуб. С името Марисан отборът завърши на 7-о място при дебюта си, а като Локомотив записа три сезона и също на завърши два пъти на 7-о място и веднъж на 3-о през 2017/2018.

В същото време в школата на Локо (Русе) тече усилена подготовка за новия сезон в първенствата на подрастващите. Клубът ще участва с рекорден брой от 8 формации във всички възрастови групи.

След отказването на русенските железничари групата отново остава с 13 отбора и от Зоналния съвет на БФС във Варна трябва да решат дали ще прилагат отново формулата с плейофите, позната от минали години.