Футболистите на Локомотив (Русе) подновиха тренировки и вече една седмица се готвят при домашни условия. Програмата за контролните срещи все още не е напълно уточнена, но вече има яснота кои са новите и напусналите играчи в „червено-черните“ редици.

Засега отборът се разделя с трима футболисти. След изкарани успешни проби, талантливият халф Мирослав Георгиев бе одобрен от треньора Енгибар Енгибаров и през пролетта ще защитава цветовете на Спартак (Варна). „Соколите“ са съперник на „железничарите“ в Североизточната трета лига, съобщават от клуба.

Вторият вратар на Локо (Русе) Кристиян Николов е предпочел офертата на Академик (Свищов), а Антонио Димитров ще рита напролет в четвъртодивизионния Дунав (Сливо поле).

„В общи линии запазваме състава си от есенния полусезон. Новото име при нас е защитникът Сюлейман Салим, които идва от отбора на „Кубрат“. В мъжкия отбор през пролетта ще бъдат включени и много от нашите юноши старша възраст, които имам за цел да наложа в първия ни тим“, каза старши треньорът на Локомотив (Русе) Ивайло Кирилов.

Кристиян Атанасов, Даниел Костадинов, Ерсин Енверов, Денислав Митев, Симеон Стойчев, Михаил Любенов и Кристиян Арсов са юношите, които се готвят заедно с мъжете след подновяването на тренировъчния процес. От треньорският щаб са решили от старшата възраст да бъде привлечен и вторият вратар на представителния тим за пролетния полусезон.

През есента „железничарите“ бяха сполетени от редица контузии на ключови футболисти, което се отрази на представянето на тима в лигата. До момента пълноценни тренировки е подновил само Мартин Иванов. Очаква се до началото на пролетните двубои да бъдат готови за игра и вратарят Радосвет Христов и централният защитник Огнян Брайнов.

Очаквано, най-бавно върви възстановяването на капитана на русенските локомотивци Живко Парашкевов. Той изкара успешна операция на кръстни връзки в началото на октомври миналата година, но едва ли ще бъде готов за завръщане на терена до края на пролетта.

Голмайсторът на тима Дениз Неджмиев пропусна първата тренировка поради лични ангажименти в чужбина, но се завърна и вече се готви заедно със съотборниците си.

Локо (Русе) ще търси съперници за контролни срещи, които ще се проведат в месеца преди първия пролетен двубой от Трета лига. „Железничарите“ подновяват участието си в първенството на 2 март с гостуване на „Светкавица“ в Търговище.

„Нужно ни е още време да наваксаме с подготовката чрез тренировки. Очаквам да проведем първата си контролна среща в неделя, 9 февруари. За съперник сме поканили отбора на „Кубрат“. Желанието ми е да изиграем всичките си контроли в Русе, защото, за разлика отпреди, сега разполагаме отличните условия, които ни дава изкуствения терен на стадион „Дунав“, каза старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

Кирилов потвърди, че целите пред неговия тим през този сезон остават класиране в „първата шестица“ за втората фаза на шампионата в Трета лига и възможно най-предно място в крайното класиране.