Локомотив (Русе) отстъпи с 0:1 в приятелска среща като гост на Академик в Свищов. Двубоят се изигра в съботната вечер при адска жега и премина с двуостра игра и интересни положения и пред двете врати.

„Доволен съм от показаното на терена от нашите футболисти и смятам, че стана една много полезна проверка. Домакините успяха да вкарат след фаул в последните минути на мача. В нашите редици отсъстваха някои основни футболисти като капитанът Живко Парашкевов, но въпреки това се представихме на ниво“, коментира минути след края на контролата страши треньорът на „железничарите“ Ивайло Кирилов. Той отличи играта на юношата на Лудогорец Мирослав Георгиев. Опорният халф, който скоро ще навърши 19 години, ще бъде картотекиран в Локомотив (Русе) за новия сезон в Трета лига.

Засега единственият напускащ футболист при „железничарите“ е Валентин Валентинов. През новото първенство той ще защитава цветовете на Ботев (Нови пазар).

„Червено-черните“ излязоха срещу Академик (Свищов) в следния състав: Димитър Лазаров, Мартин Рачев, Атила Юмер, Огнян Брайнов, Ивайло Иванов, Борислав Караиванов, Мирослав Георгиев, Динко Станчев, Мартин Иванов, Мартин Недков и Радомир Хараланов. Като резерва на терена се появи и младият Мартин Георгиев.

Това бе първа загуба за русенските "железничари" в контролите. Досега те победиха с 4:1 Бенковски (Бяла) и завършиха наравно 2:2 с елитните юноши на "Дунав" до 19 г. Локомотив (Русе) ще изиграе още две контроли до края на предсезонната подготовка.

За другата събота се уговаря мач с новака в Трета лига Бенковски (Бяла). Седмица преди началото на сезона „железничарите“ ще гостуват в Гюргево на съседите от Дунаря.