Локомотив (Русе) картотекира в Зоналния съвет на БФС имената на 20 футболисти за започващото през уикенда първенство на Североизточната трета лига. „Железничарите“ откриват новия сезон с мач във Варна срещу новака в групата „Спартак 1918“. Двубоят е насрочен за неделя от 18:00 часа на стадион „Локомотив“ в морската столица.

Сред новокартотекираните в „червено-черните“ редици са двама талантливи младежи, които ще запишат първите си мачове в мъжкия футбол с екипа на Локо (Русе). Мирослав Георгиев идва от школата на шампионите „Лудогорец“ и играе като опорен халф. Атаката на „железничарите“ пък се очаква да поведе голмайсторът на юношите на „Дунав 2010“ от миналия сезон Сонер Хюсеин. На вратата конкуренция ще си правят Димитър Лазаров и Радосвет Христов.

В защитата ще действат: Огнян Брайнов, Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов и Атила Юмер. В предни позиции наставникът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов ще разчита още на: Борислав Караиванов, Живко Парашкевов /капитан на отбора/, Динко Станчев, Алеф Караосман, Мартин Рачев, Мартин Иванов, Мартин Недков, Станимир Петров, Мартин Георгиев, Александър Тошков и Диян Руменов.

Самият старши треньор на „железничарите“ Ивайло Кирилов също не мисли да се отказва от футболната си кариера. Той е картотекиран и като състезател за новия сезон. „Когато се наложи съм готов да облека фланелката и да вляза на терена, за да помогна на отбора“, обяснява опитният плеймекър, който през ноември ще навърши 42 години. През миналия сезон в Трета лига Кирилов записа 13 мача с „червено-черния“ екип, в които отбеляза два гола.