Още при първото си участие в Северозападната Трета лига възстановеният отбор на Левски Лом спечели първото място и участие във Втора лига през следващия сезон. С гол на Мариян Огнянов в 71-ата минута ломци надиграха коравия тим на ФК Севлиево с 1:0 и са недостижими на върха три кръга преди края на първенството.

С днешната победа те събраха 81 точки, а на 2-а позиция е Вихър Славяново с 66. Севлиево е на 6-о място с 52.
Двубоят ще се запомни с многобройните и невероятни пропуски на "сините", но и с борбената игра на гостуващия отбор, който също имаше своите възможности за гол.

"Щастлив съм, че сме номер едно. За клуб и отбор, създадени само преди няма и година, това е голямо постижение и аз съм горд с футболистите и с хората, които направиха възможно всичко това. Лом беше съвсем изчезнал от футболната карта на България, но благодарение на кмета д-р Георги Гаврилов и президента на клуба Гаврил Гаврилов, стадионът и сградата бяха възстановени и бе създаден един много добър отбор, а това е наистина впечатляващо. Където има желание, старание и отговорност, има и резултати. Аз като треньор наследих един добре изграден от Благой Кръстанов тим и му благодаря за това. Няма как да не съм доволен от момчетата, които продължиха да се развиват и във всеки мач даваха всичко от себе си. Сега нека се радваме и празнуваме, но ни чака още много сериозна и отговорна работа, за да се подготвим за Втора лига", каза треньорът Ферарио Спасов.

"Поздравления за този невероятен успех на момчетата, на треньорския щаб и ръководството, начело с президента на клуба Гаврил Гаврилов. Да възстановим футбола в нашия град след толкова години безвремие не е и не може да бъде самоцел и тук е мястото да благодаря и на стотиците феновете за подкрепата, която имаме. Успехът на този отбор е пример за децата и юношите, възстановихме и детско-юношеската школа и през следващите години нейното развитие ще е приоритет. А за Втора лига ще се постараем, както и досега, отборът да има всички необходими условия, за да продължи да радва ломчани с победи", заяви кметът д-р Георги Гаврилов, който е син на президента на клуба.