Един от най-важните футболисти в състава на Чавдар (Етрополе) – защитникът Тони Стоичков се разделя с клуба по средата на сезона, съобщи интернет-страницата на клуба. Там са посочени лични причини като мотиви на 28-годишния бранител.

"По лични и уважителни причини, един от най-сърцатите ни футболисти Тони Стоичков вече не е част от отбора Чавдар (Етрополе). Благодарим му за професионализма, коректността, добрата и сърцата игра на терена. Тони бе част от тима на Чавдар (Етрополе) в продължение на година и половина! Пожелаваме му успех и сбъднати мечти!", се казва в съобщението.

Чавдар (Етрополе) е на 5-о място в Югозападната Трета лига към момента след 10 кръга, но има един мач по-малко и 16 точки. В последния си мач етрополци паднаха с 2:4 от застрашения от изпадане Септември (Симитли). На върха в дивизията е Миньор (Перник) с 25 пункта.     

Стоичков прекара в отбора година и половина, през която изигра над 50 мача и вкара шест попадения. Също така в дебютния си сезон той попадна сред най-добрите играчи за сезона в Югозападната Трета лига. Преди това юношата на ЦСКА е играл за Марек, Миньор и ЦСКА 1948. Причината да напусне клуба, воден от Иван Иванов, е, че не е съгласен с определени фактори и обстоятелства в клуба.