Традиционното предсезонно съвещание с представители на клубовете от Северозападната Трета лига се проведе днес във Велико Търново. По време на сбирката беше изтеглен и жребият за новия сезон в шампионата, съобщават от БФС.

Работната среща беше ръководена от председателя на Зоналния съвет на БФС в старата столица Бончо Генчев, а участие взеха още президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, секретарят на Зоната Игор Бакьов, председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС Петко Павлов, както и областните председатели на футболния съюз в Северозападна България.

По време на дискусията клубовете бяха запознати с промените в Наредбата за новото първенство, беше коментирано изискването трима играчи до 23 години да останат на терена през цялата среща, правото в протокола да бъдат вписани до двама чужденци, електронното първенство и други.

"Направихме доста промени, които считам, че са за доброто на българския футбол, времето показва къде грешим и къде сме прави. Наясно сме с инфлационните процеси в страната и знаем, че ви е трудно с бюджетите. Продължаваме диалога, отворени сме за дебат, приемаме критиките, когато са справедливи", коментира Румен Вълков.

Той информира още, че благодарение на личното съдействие на президента Борислав Михайлов всеки клуб от Северозападната Трета лига получава по 12 мачови топки "Адидас". И тази година за клубовете от третото ниво на родния футбол ще има средства по програма "Солидарност" на УЕФА.

През сезон 2022/2023 в Северозападната Трета лига ще участват 16 отбора, новак е Боруна (Царева ливада). След изтеглянето на жребия по системата "Бергер" бе изготвена и програмата за есенния полусезон, който ще стартира на 6 август в 18:00 часа.

Жребий за първия кръг на шампионата:

Левски-2007 (Левски) - Локомотив (Мездра)

Локомотив (Дряново) - Ботев II (Враца)

Локомотив (Горна Оряховица) - Академик (Свищов)

Етър II (Велико Търново) - ФК Дреновец (Дреновец)

Бдин (Видин) - Янтра (Полски Тръмбеш)

ФК Севлиево (Севлиево) - ОФК Павликени (Павликени)

Вихър (Славяново) - Боруна (Царева ливада)

Партизан (Червен бряг) - Ювентус-95 (Малчика)