Във Велико Търново се състоя традиционната предсезонна среща между представители на клубовете от Северозападна Трета лига и част от ръководството на БФС. На събитието присъстваха Румян Вълков – президент на Аматьорската футболна лига, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов, председателят на Съдийската комисия към ЗС Камен Алексиев и председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС Петко Павлов.

Президентът на АФЛ информира, че всички клубове в Трета лига получават по 20 футболни топки от БФС за стимулиране на тренировъчния процес. Присъстващите представители на клубовете от Трета лига бяха запознати и с новостите в Наредбата и другите нормативни документи за сезон 2024/2025. На сбирката стана ясно, че в края на август ще се проведе преглед на четирите Трети лиги за селекциониране на аматьорски национален отбор, който в края на годината ще участва в Европейски квалификации.

Беше изтеглен и жребият за изготвяне на програмата на Северозападната Трета лига.

От участие са се отказали отборите на Ботев-2 Враца и Дреновец, а новите членове на Северозападната Трета лига са Локомотив Дряново и Ком Берковица.

Все още не е ясно дали ще участват 12 или 13 отбора. Под въпрос е единствено изпадналият от Втора лига Бдин Видин. До 13 август видинският клуб трябва да изплати към БФС дължими суми от престоя си в професионалния футбол, ако иска да участва в третия ешелон. В противен случай няма да бъде включен в групата и тя ще остане от 12 отбора. Именно затова при жребия Бдин бе поставен под №1, за да е почиващ тим в първия кръг.

Двубоите от първия кръг стартират на 24 август (събота) от 18:00 ч.

Жребият противопостави в първия кръг двойките:

Левски- 2007 – Локомотив Дряново,

ОФК Павликени – Етър-2,

Севлиево – Вихър Славяново,

Академик Свищов – Партизан Червен бряг,

Локомотив Мездра – Ювентус Малчика,

Янтра Полски Тръмбеш – Ком Берковица.