Изпадналият в Трета лига Септември Симитли постигна убедителна победа с 3:1 над Беласица Струмица от Северна Македония в поредната си  контрола преди първенството. 
 
Мачът се игра на стадиона в село Крупник при температура от 39 градуса. Това обаче не попречи на футболистите и от двата отбора да се борят здраво и да покажат сравнително съдържателна игра за това ниво на футбола. Беласица Струмица също не изживява най-добрите си дни и за втора поредна година ще играе във втората дивизия на Република Северна Македония.
 
"През цялата среща Септември Симитли доминираше в играта. Разбрах, че през миналата година също е имало контрола с Беласица Струмица и както тогава, така и сега се получи един много хубав мач с коректна игра от двата отбора. Имаме доста слабости в защита и ще работим, за да ги изчистим", заяви старши треньорът на Септември Симитли - Стефан Гошев.
 
Отборът му очаква жребий и програма за новото първенство в Югозападната Трета лига през следващата седмица. Тази година дивизията ще бъде разделена на две подгрупи по 11 състава, които ще играят в две фази – редовен сезон и плейофи.
 
Следващата контрола на Септември Симитли е в сряда (20 юли) от 18.00 часа срещу Пирин Разлог.