Наставникът на Черноморец Бургас Слави Костенски изрази надежда, че отборът му ще бъде поканен във Втора лига за новия сезон. Това заяви той на първата тренировка на състава по време на лятната подготовка.

"Имам уверението на ръководството, че клубът ще е обезпечен финансово както за Трета, така и за Втора лига. Готови сме дори да приемем покана за второто ниво на футбола ни. Ние сме един от многото отбори с претенции за запълване на местата във Втора лига. Имаме амбициите да бъдем там. По този въпрос нещата зависят изцяло от това какво ще реши Изпълкомът на БФС", заяви той.

Както е ясно, до момента от футболния съюз още не са изпратили покана към бургаския клуб за участие във второто ниво на родния футбол и при това положение той ще започне в първенството на Трета Югоизточна лига.

Треньорът на „акулите” сподели мнението на президента на клуба Радостин Кишишев, че идеята е в отбора да се направи сплав между млади и опитни играчи, за бъде изграден боеспособен тим, който да побеждава във всеки двубой и да спечели първото място по категоричен начин.

„Има доста момчета от школата в отбора, дано успеят да се докажат и тяхната младост да даде свежа кръв на тима по пътя към професионалния футбол. На първо място е много важно да има дисциплина и колектив. Само така нещата ще се получат”, каза още Костенски