От ФК Левски-Раковски излязоха с обръщение, след като се заговори публично, че по един или друг начин може да отнемат стадиона, ползван от клуба.

Публикуваме съобщението на тима без редакторска намеса:

Здравейте приятели поддръжници, родители и деца!!

Вчера много детайли се изясниха за нас!!

Директно от трибуната на Народното Събрание на въпрос за стадион Раковски министърът на МВР г-н Демерджиев обяви, че ще се строи зала за художествена гимнастика, а всички други наематели ще бъдат изгонени, защото МВР щяло да използва стадиона за собствените си спортни нужди!!

И тук следва да си зададем елементарния въпрос:

Какво се случва с нашия футболен клуб, който се развива много сериозно и към момента има над 500 спортуващи деца, отбор във “В” група и изключителна перспектива за в бъдеще?!

Нека само споменем, че на този стадион са израснали едни от най- емблематичните футболисти на България!! Изначално стадиона е построен за професионален футбол и спорт!! Да последните 30 години умишлено този стадион е оставен на произвола и на разпада!!

И ние както г-н Демерджиев намерихме стадиона в окаяно състояние, но за разлика от него, запретнахме ръкави и започнахме да работим и да инвестираме ЛИЧНИ, а не държавни средства, за да възвърнем облика и нивото на този традиционен за футбола, спорта и нашия квартал стадион!! За тези 8 години инвестирахме почти 5 милиона лева в стопанисваните от нас обекти и те наистина изглеждат перфектно!! Стадиона изцяло се чисти от нас, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ И ОТГОВОРНОСТ НА МВР, всички градинки, алеи, паметници и осветление са наше дело с идеята да се създаде една приятна и безопасна атмосфера за децата, родителите, служителите и свободно спортуващите!!!

Знаем че сме много далеч от истината, но за да продължим да градим и инвестираме ни трябва съдействието на МВР! Поради което преди повече от три години изявихме желани официално да поемем отговорността и грижата за всички трибуни, писти и общи части! Беше пусната процедура-търг за отдаване под наем (забележете ЩЕ ПЛАЩАМЕ НАЕМ ЗА ДА ПОДДЪРЖАМЕ И ЧИСТИМ ТРИБУНИТЕ НА СТАДИОНА), както и можете да предположите на търга се явихме само ние като спортен клуб!! За жалост бяхме ОТСРАНЕНИ от търга с някакви безумни мотиви… ние на свой ред разбира се обжалвахме и естествено решението на съда беше в наша полза, но от МВР обжалваха решението на Административния Съд и сега чакаме да се произнесе крайна съдебна инстанция!!

Държим да е ясно, че процедурата така е направена, че изцяло защитава интереса на служителите на МВР - безвъзмездно ползване на целия вече облагороден от нас имот и най-вече за провеждане на изпитни и спортни мероприятия от техния календар!!

Абсолютно защитен е и финансовия интерес на държавата, както и на свободно спортуващите!!

Най вероятно и на вас ви се изясни, че на г-н Демерджиев изобщо не му е до служителите на МВР (които в момента всеки ден работят в калта), не му е и до свободно спортуващите или пък до децата!!

Просто някой “наш човек” си е заплюл това последно останало местенце на пъпа на София и най вероятно с подкрепата на МВР, МРРБ и цялата държавна машина ще измислят обвита в спорта легенда как да се облагодетелстват по възможно най- добрия начин!!

И всичко това за пореден път на гърба на нашите деца!!