Решението на ръководството на Беласица, начело с кмета на Петрич Димитър Бръчков, да освободи треньора Саша Симонович предизвика сериозно недоволство и остри реакции от страна на феновете. В официалната група на клуба във Фейсбук повече от 40 коментара оцениха, че специалистът е свършил много повече от очакваното и е издигнал клуба на ниво, което не е било достигано в последните години.

Вчера от агитката са потърсили адекватно обяснение и от консултанта Георги Петров, който бе в основата на идването на Симонович в Петрич. Той се е аргументирал със слабите резултати, които оставиха Бела на 6 точки зад лидера Балкан 5 кръга преди паузата в първенството. Привържениците изказват своята благодарност на сърбина с български паспорт и отчитат развитието на футболистите под негово ръководство, както и за силното представяне в дербитата с преките конкуренти, което бе факт и през миналия сезон.

Под негово ръководство в Петрич сериозно израстване демонстрираха доста футболисти, като сериозна част от тях подписаха с професионални отбори през лятото. Айвън Ангелов отиде в Локо Пд, Стивън Кирилов и Влади Гогов в ЦСКА 1948, а Атанас Карачоров в Монтана. Заради разногласия с ръководството пък си тръгната защитника Марин Георгиев и вратарят Захари Димитров.