Дунав Русе смени емблемата си. Основният символ ще продължава да бъде важна част от идентичността на клуба, но надписът "Футболен клуб Дунав Русе" ще бъде премахнат. 

"Спокойно, любимият на всички ни символ ще продължава да стои гордо и да бъде важна част от нашата идентичност. Всъщност, промяната касае официализирането на една интересна тенденция, започнала още преди над 15 години, а именно клубът да използва своя изчистен логотип вместо варианта на емблемата с надписа "Футболен клуб Дунав Русе". За последно "Дунав" играе с пълната версия на своята емблема през сезон 2004/2005 и след това с едно кратко изключение - през сезон 2011/2012 и част от сезон 2012/2013. Във всички останали случаи винаги е бил предпочитан по-изчистеният вариант.

Като всяка тенденция, която не е официално наложена, тази ситуация води до използването на една версия на символа в едни случаи, друга в други според различната конюнктура и разбирания. Ето защо, считано от май 2022 старата версия на логото ще бъде променена във всички дигитални платформи, спортни и специализирани сайтове, а всички съществуващи рекламни материали на физически носител, брандирани повърхности и други, които не отговарят на стандартите ще бъдат заменяни постепенно.

Тенденцията за опростяване на клубните символи в последните две десетилетия вероятно се дължи на навлизането на нови медии и различни формати, където емблемата на един футболен клуб присъства в различни размери. Така например в много печатни формати, тениски и други символът на русенци изглежда далеч по-добре и разпознаваемо в изчистения си вариант
", написаха от клуба.