ЦСКА 1948 се похвали с поредно попълнение за академията си. Централният нападател Емелиан Бисеров Христов вече е част от старшата възраст на армейския тим. Талантът има повече от интересна история. Роден е на 12 август 1999 година в клиника в Мурсалево, но е кореняк благоевградчанин. Едва 4-годишен се мести в Англия заедно със семейството. Там се записва в школата на лондонския Барнет и тренира 6-7 години.

„Бил съм малък и не съм се интересувал точно, но Барнет имаше някаква връзка с Тотнъм, беше нещо като сателит. Всички в школата получавахме безплатни билети за определени срещи на „шпорите“, сподели Емелиан пред клубния ни сайт, „Помня, баща ми дори дойде с мен на мач за купата на Англия между Тотнъм и Уест Хем. Бербатов играеше още за домакините“.

Семейството се завръща в Благоевград, а нападателят се записва в школата на Пирин при треньора Илко Христов. За малко се мести в Пирин 2001 при бившия защитник на ЦСКА Христо Войнов. Завръща се в Пирин, където работи с Лъчо Дафков и Васил Петров.

„Дойдох в ЦСКА 1948, защото тук има много по-голям шанс за развитие“, заяви Христов, „Може така да е било и в Пирин, но в минало време. В момента там не се дава шанс на младите“.

Той е висок 188 сантиметра и рита с десния крак.