Лидерът в Югозападната Трета лига ЦСКА 1948 направи още една огромна крачка към класирането си в професионалния футбол от следващия сезон. "Червените" взеха на практика най-тежкия си мач до края на сезона. 

Те надделяха с 1:0 в гостуването си на Миньор в Перник и само чудо до края на сезона може да измести тима от първата позиция. Големият герой беше ветеранът Емил Гъргоров, който реализира единственото попадение в мача. 

Бадема беше точен от дузпа четвърт час преди края. Трябва да се отбележи, че двубоят се игра при изключително тежки условия и наводнен терен, защото точно преди началото на мача над Перник се изсипа много дъжд. 

Въпреки това, ЦСКА 1948 беше по-солидният тим и изпусна по-чистите положения и в крайна сметка надделя с 1:0. Така тимът на Вальо Илиев продължава без поражение от началото на сезона и е вече със 79 точки в актива. 

До края на сезона остават още пет кръга в Трета лига, като мачовете на "червените" са доста леки на пръв поглед и едва ли биха представлявали проблем за спечелване и изкачване във Втора лига.