В мач от 13-ия кръг на Югозападната Трета лига тимът на Ботев Ихтиман победи Сливнишки герой Сливница с 2:1. Точни за победителите бяха Мартин Динов и една от звездите на отбора Борислав Балджийски през първата част, а гостите върнаха едно попадение преди почивката.

Двата тима предложиха качествен футбол през всичките 90 минути. Ботев съумя да открие резултата в 10-ата минута с отлична атака отдясно. Пас на Игнатов намери необезпокояван в наказателното поле Динов, който откри резултата. Гостите реагираха и съумяха да организират няколко качествени атаки, но мерникът на Марио Йорданов и Денислав Минчев не намериха целта, а и добрите намеси на Найденов не позволиха топката да попадне във вратата на домакините.

Перфектна атака отляво позволи на Балджийски да матира Деспотов и да направи резултата 2:0, но в края на първата част гостите се върнаха в мача с красив гол.

След почивката и двата тима имаха възможност де се разпишат, но това не се случи и Ботев грабна 3-те точки. След този успех тимът на Валери Свиленов заема 10-ото място с 19 точки, а тимът от Сливница е на 14-ото с 16. В следващия кръг Ботев гостува на Оборище в Панагюрище, а Сливнишки герой е домакин на Рилски спортист Самоков.

Резултатите от 13-ия кръг:

Балкан Ботевград - Пирин II Благоевград - 3:0 

Витоша Бистрица - Беласица Петрич - 0:3 

Пирин Разлог - Гранит Владая - 2:1

Септември II София - Чавдар Етрополе - отложен 

Пирин Гоце Делчев - Хебър II Пазарджик - отложен  

Вихрен Сандански - Левски Чепинци - 7:1 

Кюстендил  - Оборище Панагюрище - 4:1  

Рилски спортист Самоков - Костинброд - 3:1 

Банско тийм - Надежда Доброславци - 3:0 

Ботев Ихтиман - Сливнишки герой Сливница - 2:1