Днес в Пловдив се състоя традиционната предсезонна среща на ръководството на БФС с клубовете от Югоизточна Трета лига, по време на която бе изтеглен и жребият за новия сезон в дивизията. Семинарът бе ръководен от председателя на Зоналния съвет на БФС - Пловдив Огнян Златков, а сред присъстващите бяха още президентът на Аматьорската футболна лига и вицепрезидент на БФС Румен Вълков, председателите на Областните съвети на БФС на територията на Югоизточна България и представители на всичките 18 клуба, участници в първенството.

Отборите бяха поздравени от името на президента на БФС Борислав Михайлов, чрез чието лично съдействие всеки от клубовете получи по 10 официални топки „Пума“ и 10 топки „Селект“ за подпомагане на състезателния и тренировъчния процес.

По време на работната среща бе уточнено, че причина за отлагането на дадена среща в условията на пандемията от COVID-19 ще е наличието в един от отборите на поне трима заразени състезатели, но е възможно и мачът да не бъде пренасрочен при нежелание от страна на споменатия клуб.

През новия сезон в Трета лига отново ще важи правилото за 5 смени, но при не повече от три прекъсвания на играта. Предварителният график за надпреварата на Югоизток засега не предвижда междинни кръгове (през седмицата), като стартът на първия полусезон е предвиден за 7 август, а краят - за 27 ноември.

Резервните дати за изиграване на евентуални отложени срещи са 25 август, 22 септември, 20 октомври и 17 ноември.

Жребий за 1 кръг

7 август, 18:00 часа:

Сокол (Марково) - Ямбол

Асеновец (Асеновград) - Левски (Карлово)

Локомотив 2 (Пловдив) - Розова долина (Казанлък)

Димитровград – Черноморец (Бургас)

Загорец (Нова Загора) - Карнобат

Атлетик (Куклен) - Несебър

Левски (Крумовград) – Родопа (Смолян)

Борислав (Първомай) – Гигант (Съединение)

8 август, 18:00 часа:

Берое 2 (Стара Загора) - Хасково