Третодивизионният Банско би дузпата на може би най-именития си футболист в разгара на сезона. Миналият през Левски, Славия, Черноморец Бургас и Ботев Враца халф Милен Василев бе изгонен за симулативна игра при домакинското 1:1 с Чавдар Етрополе в 24-ия кръг от шампионата миналата събота.

Във въпросния мач той влезе като резерва в 65-ата минута, пет минути по-късно откри резултата, а в 80-ата без никаква видима причина самоволно напусна терена. Това принуди треньора на "козлите" Димитър Крушовски да вкара ветерана Красимир Дурчов на негово място, вместо на предвидения да излезе Илия Карапетров.

В крайна сметка в настъпилия хаос и след последвалия червен картон на Георги Фикийн Банско позволи изравняване в 90-ата минута.

След срещата Василев разпространи две различни версии – първата е, че нещо в крака го пресякло, а втората – че е получил разтежение. В понеделник обаче той не само че не куца, но и тренира на пълни обороти. Същата вечер изпълнителният директор на "козлите" Крикор Румян го освободи от отбора.

"Когато му съобщих, че ангажиментът му с нас приключва с незабавен ефект, той си призна, че е направил всичко умишлено като явна демонстрация срещу това, че е резерва в последните мачове. Не отричам, че Василев е много добър футболист, само че главата му не е чиста, защото се занимава с други неща, които му пречат и реално са сгромолясали кариерата му."

"Откакто е в Банско, сме му помагали всеки път, когато е имал нужда, правили сме десетки компромиси, но сега ни предаде и прошка няма. Колкото и да е малък нашият клуб, никой не е по-голям от него", коментира Румян.

Милен Василев  беше привлечен в Банско през лятото и до края на първия полусезон в Югозападната Трета лига бе неизменен титуляр. Стадион "Свети Петър" пък е поредното място, откъдето ботевградчанинът е освободен заради поведението си.