Реконструцията на стадион "Тодор Диев" в Пловдив стартира вчера, като кметът на града Здравко Димитров и президентът на Спартак Динко Миленчев дадоха начало на ремонтните дейности. На събитието присъстваха още зам.- кметът по спорта и младежки дейности Георги Титюков, кметът на "Южен" Костадин Язов и директорът на дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински, както и административният директор на клуба Тодор Симеонов и спортният директор Денис Хасан. Общата инвестиция в съоръжението е за 7,5 милиона лева. Собственикът Динко Миленчев благодари на община Пловдив за съдействието по документацията и увери кмета, че скоро Пловдив ще има ново спортно бижу.

Компанията "Анверс конструкт" започва с първия етап - дейности по настоящата трибуна на стойност 220 000 лева, които трябва да бъдат завършени до края на 2021 г. В началото на следващата година ще продължи работата по тази трибуна и ще започне изграждането на новата северна трибуна.

По план стадионът ще разполага с 8200 седящи места със сгъваеми сини и бели седалки. Съоръжението ще разполага с две ВИП зони с 38 места и 40 места за журналисти. Предвидена е зона за хора с увреждания - 5 места, които са разположени в северозападната част на трибуната. Гостуващите фенове ще могат да гледат срещата от сектор Б, където ще разполагат 300 места, отделени с плексигласова преграда.

80% от всички места ще бъдат покрити, като сегашната козирка ще бъде запазена, но ще бъде изградена и нова от двете страни на сектор А. Предвижда се изграждането на висок клас LED-осветление, отговарящо за HD излъчване. Електронното табло пък ще е от най-ново поколение, позволяващо излъчване на видеоповторения. Ще бъде изградено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната около стадиона. Феновете ще имат възможност да се върнат към историята на клуба в музея към стадиона.