15 отбора ще се състезават през новия сезон в Североизточната Трета лига, стана ясно днес по време на съвещанието, което се проведе в конферентната зала на Юнашкия салон (Варна).

Работната среща бе ръководена от Георги Мирчев - председател на Зоналния съвет на БФС – Варна с участието на секретаря на ЗС на БФС – Варна Пламен Хаджийски. Специален гост беше вицепрезидентът на БФС и президент на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Присъства и председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС в морския град Велико Трифонов.

Вълков и Мирчев запознаха отборите с нововъведенията за предстоящия сезон, които са залегнали в нормативните документи. Както е известно, през тази година във всеки отбор трябва да има на терена по трима играчи до 23 години, а ако те са заменени, трябва да става с футболисти от същата възрастова група.

Присъстваха всички клубове, а в края беше изтеглен и жребия за новия сезон в шампионата на Североизточна Трета лига. Новите отбори са два дублиращи състава – вторите отбори на Дунав и Черно море (Варна). Дублиращите отбори на варненските Спартак и Черно море, както и Лудогорец III стартират първенството с домакинства. Воденият от Илиян Памуков отбор на Черноломец (Попово) ще почива на старта.

На 6-и август пък ще се проведе и традиционният съдийски семинар, който обхваща реферите, ръководещи мачовете в Североизточната Трета лига, както и попадат в ранглистите на U17 и U15 Елитни групи. Поповчани бяха единственият по-сериозен конкурент на Дунав (Русе) през миналата година и заслужено завършиха на 2-о място. Сега пак са сред фаворитите.

Програма за I кръг

13 август, събота, 18:00 ч:

Спартак II (Варна) - Волов (Шумен)

Спортист (Генерал Тошево) - Ботев (Нови пазар)

Рилци (кв.Рилци, Добрич) - Дунав II (Русе)

Черноморец (Балчик) - Доростол Силистра

Септември (Тервел) - Локомотив 2022 (Русе)

14 август, неделя, 18:00 ч:

Черно море II (Варна) - Устрем Д (Дончево)

Лудогорец III (Рз) - Светкавица Търговище

Черноломец (Попово) почива