На Арда и Берое се пада честта да затворят съботната програма на 3-ия кръг в efbet Лига за сезон 2019/2020. Кърджалии не крият амбициите си да постигнат първа победа при историческото си дебютно участие в българския футболен елит, като още веднъж ще бъдат принудени да играят домакински мач не на своя "Арена Арда".

Стадион "Локомотив" в Пловдив ще бъде арена на сблъсъка, който стартира в 21 часа. Двубоят ще проследим минута по минута за вас в GONG.BG, а също така можете да разчитате на прякото предаване в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Берое определено изглежда като фаворит в мача и ще бъде готов за ответна реакция след 2:4 от Лудогорец у дома в предишния кръг. Заралии стартираха сезона с успех 3:1 над Ботев Враца, така че формата им пред гола не е за подценяване.

От друга страна Арда може и да не е допуснал гол в своята мрежа (след мачовете с Ботев Пд и Царско село), но не е и отбелязал. На този ранен етап тенденцията не притеснява наставника Стамен Белчев, който демонстрира високи амбиции преди сблъсъка. Кърджалии освен всичко друго продадоха Венци Василев на ЦСКА 1948, като поливалентният защитник - играл и за Берое в кариерата си - беше титуляр в досегашните два мача. Все пак от Арда направиха уговорката, че селекцията им все още не е приключила.

Берое ще бъде без двама доста ценни офанзивни играчи в лицето на Педро Еуженио и Вандерсон. Двамата са контузени, а същото важи и за централния полузащитник Георги Ангелов.

Какво сочи статистиката преди двубоя?

- само новакът Арда не допусна гол във вратата си в първите два кръга от първенството, когато под рамката бе бившият страж на Берое Иван Караджов.

- Пламен Крумов спечели Купата на България със старозагорци през сезон 2012/13, когато на финала срещу Левски игра за беройци заедно с Караджов.

- като старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев взе 13 от възможните 15 точки срещу заралии с 4 победи и 1 равенство в 5 срещи.

- още 2 мача са необходими на Мартин Камбуров от Берое, за да влезе във вечния Топ 10 по участия в елита - досега е с 386. Само двама в историята са в челните десетки и по мачове, и по голове – Христо Бонев и Динко Дерменджиев.

- на мачовете на Берое и Славия паднаха най-много голове – по 10 (средно по 5 на двубой), на обратния полюс е Арда – без попадения в досегашните му срещи.

- с 2 гола и 1 асистенция швейцарецът Зоран Йосипович е дебютантът с най-добри показатели в лигата от началото на сезона.

БАЛАНС:

В efbet Лига: не са играли досега

Арда като домакин: не са играли досега