Тимовете на Арда Кърджали и Ботев Пловдив ще се изправят в първи сблъсък за двата състава от новия сезон в efbet Първа лига 2019/2020. Двубоят е в съботния ден от 18:30 часа на стадион "Арда Арена" във Кърджали.

Срещата, която е историческа за домакините предвид дебютното им участие в родния футболен елит, ще проследим минута по минута в GONG.BG. Тя ще бъде излъчена в пряко предаване по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Двубоят ще се яви и първи в България за новия наставник на "жълто-черните" Желко Петрович. Той подписа с Ботев Пд десетина дни след уволнението на неговия предшественик Николай Киров, който по думите на клубния бос Георги Самуилов плати цената за "нулевия" сезон 2018/2019.

Трябва да се отбележи, че през лятото Арда направи далеч по-мащабна селекция от своя конкурент. Класиралият се чрез плейофите тим беше напуснат от цели 11 души, но точно толкова бяха и новопривлечените, сред които имаше и немалко национали. Ботев, от своя страна, отговори само с петима нови футболисти.