Легендата на Локо Пд и българския футбол Христо Бонев се съгласи да коментира за Дарик радио мача на националния тим на България срещу Англия. Той каза силни думи за националния селекционер Лотар Матеус, за ръководството на футбола ни, за казаното от Бербатов и какво трябва да се направи за да се спаси футбола ни.

„Аз мисля, че всеки човек, който обича българския футбол, се е вълнувал. Лично при мен  вълненията бяха отрицателни. Аз бях песимистично настроен преди мача, въпреки че от страна на старши треньора, на ръководството и играчите се сипеха закани,че може да стане нещо. Ако трябва да бъда откровен дочух, че Боби Михайлов е влезнал на полувремето в съблекалнята на англичаните и ги е помолил да бъдат снизходителни, което го показаха самите англичани след почивката. В най- кратък срок Боби Михайлов трябва да вземе мерки, защото според мен, треньора на националния отбор, не футболиста Лотар Матеус, а треньора Лотар Матеус се подиграва с българския футбол. Той е безразличен към всичко тока, което се случва. И с едно самочувствие, което му дава кариерата му като футболист, говори неща, които нямат нищо общо със съвремения футбол. Никъде не е имал успех, а при нас той показва, че е дошъл за съвсем други неща в България. Това е едно падение за нашия футбол. Ние вече сме на дъното, дано да не стигнем и под дъното. Това зависи от действията, които Боби Михайлов ще вземе в следващите няколко дни. Ако не може, трябва той и хората, за които говореше Бербатов, да си тръгнат. Иначе ще ги извадат с тояги и викове от офисите на футболния съюз.”

Дали Христо Бонев споделя мнението на Боби Михайлов, че националите са се представили добре срещу Англия?

„ Боби Михайлов беше вратар и той футбола много не го разбира, сподели Христо Бонев. Позволено му е да прави такива грешки. Щом той е доволен от тази подигравка на англичаните значи няма място във футболния съюз.”

Какво трябва да се направи за да се спаси футбола ни, според Христо Бонев? Смяната на треньора не дава резултат.

„Трябва да се обявят няколко нулеви години, заяви Бонев. И да сменят треньора сега и да дойде друг, ситуацията няма да се промени. Трябва да дойдат хора, които разбират футбола, които обичат футбола и искат да работят за него, а не да лежат на стара слава и да се правят на такива, каквито не са.”

Бербатов заяви след мача с Англия, че много от хората непрекъснато сравняват българския футбол с онзи от САЩ 94, когато назионалният ни тим стигна до четвъртото място. Как би коментирал Христо Бонев думите на Димитър Бербатов ?

„ Ние всички се гордеехме с тези хора, които постигнаха успеха 1994 година – четвъртото място за България беше само в сънищата ни, но те го постигнаха. Оттам нататък започна падението на българския футбол. Самочувствието на тези , които са в ръководството на българския футбол, има и кадърни от тях, доведе до сегашното състояние българския футбол на клубно ниво, а в националния тим виждаме една подигравка на Лотар Матеус. Той вика футболисти,у които не играят по клубовете си, а могат да играят за националния отбор. Това говори, че те са викани с друга цел. Мен ми се струва, че вече националния отбор е някакво търговско дружество.”