Бившият български национал Зоран Янкович разкри защо е прекратил кариерата си за "лъвовете", въпреки че очакванията бяха да получава и още повиквателни. Той сподели с огромна доза самочувствие, че България все още търси такъв таран като него и не може да намери. 

"Започнах да нося екипа на България по време на евроквалификациите през 2002 г. и отборът успя да се класира за шампионата през 2004 г. Трябва да кажа истината и че не ме използваха в Португалия. Просто имах много трудности."

"Много от феновете, както и от ръководителите на българския футбол не искаха аз да съм изобщо в състава. Основната им теза беше, че хората, които играят в Китай, както аз тогава, нямат място в състава, защото не са близо до отбора и не са наблюдавани."

"След Европейското имах среща с новия треньор, който ме искаше в състава. Но постигнахме консенсус аз да прекратя за известно време участието си за националния отбор, за да не изминавам всеки път дългото разстояние от Китай до България."

"Така трябваше да се отвори място за повече младоци да играят. Е, играха по-млади момчета, но България все още не може да намери по-добър играч от мен. И го казвам със съжаление", заяви Янкович пред китайското издание "Шо Ю И".