Националният селекционер Лотар Матеус изпробва различни варианти на състава си за евроквалификацията с Англия на 2 септември в София, видя Гонг. На днешната сутрешна тренировка немският специалист пусна Живко Миланов като партньор на капитана Стилиян Петров в халфовата линия. Играчът на румънския Васлуй, който номинално е краен защитник може да бъде използван като персонален пазач на звездата на англичаните Уейн Рууни.

Световният шампион от 1990 година обмисля и други рокади в състава си. Като десен бек може да започне Николай Бодуров, който до този момент партнираше на Ивав Иванов в центъра на отбраната. Неговото място ще бъде заето от героя за Стяуа срещу ЦСКА Валентин Илиев. Дебютът на Бодуров в националния отбор бе именно като десен бек срещу Уелс, когато опази напълно един от най-актуалните футболисти в света – Гарет Бейл.

Лотар Матеус вече обяви четирима сигурни титуляри за мача с Англия на пресконференцията си днес. Ако всичко с Николай Михайлов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Благо Георгиев е наред, те ще излязат срещу „поданиците на кралицата”.

При това положение отборът на България може да изглежда по следния начин: Николай Михайлов – Николай Бодуров, Валентин Илиев, Иван Иванов, Петър Занев – Стилиян Петров, Живко Миланов, Станислав Манолев, Благой Георгиев, Мартин Петров – Ивелин Попов.