Младежкият национален селекционер на България Антони Здравков коментира, че отборът ни има своите шансове срещу Франция и Черна гора в квалификациите за Евро 2019. След ремито с Казахстан 1:1, специалистът внесе яснота, че няма никакво напрежение свързано с Антонио Вутов. Както е известно, той не взе участие в двубоя срещу Казахстан, но се включи в контролата на Левски срещу Ботев Враца.

„Коментарът е труден. Не сме гледали запис. Имаше позитивизъм в действията на играчите ни. Имаше ситуации за гол. Не успяхме да реализираме гол повече от съперника. Липсваше последният, головият пас. Отмениха гол, но не искаме да се оправдаваме със съдиите. Нашите възгледи са, че сами трябва да се оправяме и да не се оплакваме от никого“, започна Здравков при прибирането на отбора.

„Отбори като Казахстан, ако сте били там, ще видите какво се случва там. Хората прогресират, не са по-добри от нас, дай Боже и да не стават. Но вървят напред. Не достигна точно в този момент класата. Липсата на Краев, Юсеин, Вутов и Йомов оказа влияние. В защита се представяме на ниво, но имаме трудности в атака“.

„Лично разговарях с Вутов и го пратих на преглед, лекарите ми казаха, че не може да играе. Това, че Левски са го пуснали в игра в контрола е техен проблем. Няма напрежение и не би трябвало да има. Аз се доверих на лекарите. Мисля, че не е имало умисъл в действията на Вутов“, внесе яснота селекционерът.

„Първо гостуване на Франция на 9 ноември, след това сме на 14 ноември с Черна гора. Като промяна искам да задържим това ниво. Искам повече ситуации да отбелязваме повече“, добави Здравков.

За шансовете на малките „лъвове“ срещу Франция и Черна гора , специалистът обясни: „Франция си е Франция. Тази школа е световна марка. Преди година и половина играхме с Франция, загубихме. Вижда се, че французите бият трудно, но бият. Смятам, че имаме своите шансове. Нека първо да отшумят травмите. Групата при нас е малка. Само 18 човека, ако някой от контузените се оправят може да има промяна“.