Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков заяви, че няма поставена пред него цел за класиране на второто място в квалификационната група за Европейското първенство. Специалистът заяви, че единственото, към което се стремят той и момчетата му е изграждането на боеспособен и силен тим.

„Кадрови проблеми, контузии – засега се очертава само една, на Ангел Лясков. Лекарят ще го прегледа и ще стане ясно дали ще може да вземе участие. Другата е на Мартин Костадинов, който вчера след контузия за първи път взе участие. Надявам се да е в добро състояние. И тъй като съвпаднаха много мачове на 19-годишните и наши мачове, и на мъжете, отсъствието на Петко Христов, Андреа и Калоян и т.н. Но мисля, че като състояние на групата, това е най-доброто“, започна Здравков.  

Тони Здравков обяви състава за квалификацията със Словения

„Това, което видяхме в последните мачове, най-вече срещу Черна гора - да създадем положения и да ги вкараме. В предишните мачове създавахме положения, но не успявахме да вкараме гол. Сериозен отбор е Словения. Футболисти, играещи във вътрешния шампионат и навън. Резултатите им не са лоши. Загубиха само от Франция. Борбата за второто място ще е много сложна“, сподели специалистът.

„Пред мен не е поставена цел на второто място, нито аз съм поставил цел пред играчите. Ние вътрешно си поставихме цел да направил силен отбор, играчите да трупат опит, да показват добри игри, да печелят точки, където могат и  да влязат в мъжкия тим лека-полека. Това е целта. Колкото по-напред в класирането, толкова по-добре“, добави Здравков.

„И в други футболисти отсъстваха в първите ни мачове, вие сте запознати. В случая Киро ще бъде с мъжкия национален. Имаме уговорка с Хубчев, след Босна и Херцеговина може да го пусне при нас“.

„Хубаво, е че една част от тези млади момчета играят и това е добре. Другата се колебаят между титуляри и резерви. Това е нормално, особено след премахването на правилото от година и половина (правилото за участие на футболист до 21 години). Всички се стараят да показват максимума, когато получат шанс“.

„Днешното поколение трудно се влияе и от позитивните, и от негативните резултати. Мисленето им е такова, начинът им на живот и такъв, ден-два мислят и след това отиват в клубовете и мислят за личното си представяне в клубния тим. Никога не им е влияло положително или отрицателно“, каза за финал Антони Здравков.