Заради квалификационната среща за Световното първенство по футбол между отборите на България и на Ирландия на 6 юни се въвежда временна организация на движението около Националния стадион "Васил Левски", съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От 7.00 ч. до завършването на мача се забраняват престоят и паркирането на превозни средства по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", на моста пред Националния стадион, по ул. "Митрополит Кирил Видински" между бул. "Джеймс Баучер" и бул. "Драган Цанков", по алеите около Националния стадион и стадион "Българска армия".

От 17.30 ч. до края на футболната среща се забранява влизането на превозни средства в двете посоки с изключение на градския транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Мадрид" и пл. "Орлов мост" и между бул. "Черни връх" и пл. "Орлов мост", по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П. К. Яворов", по ул. "Митрополит Кирил Видински" между бул. "Джеймс Баучер" и бул. "Драган Цанков".

От 17.30 ч. до завършването на мача се променят маршрутът на автобусна линия "75" - скъсява се до Военната академия, и маршрутът на линия "114" - от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по ул. "Гурко", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител".