Националният селекционер на България Станимир Стоилов обяви официално четиримата защитници, на които ще заложи в световната квалификация срещу Кипър. Дали това ще бъде един експеримент с щастлив край ще разберем в събота вечер.

Истината е, че Мъри рискува. Започва сериозно подмладяване на отбора още от сега. Въпросът е, че няма и други варианти. Все пак срещу Кипър в защитата ще се появят двама пълни дебютанти и двама футболисти с по два мача за националния отбор.

Определено най-сериозната изненада е свързана името на Костадин Стоянов. Футболистът дойде в ЦСКА от Сливен през лятото, цяла подготовка бе използван като централен защитник, но в течение на сезона Любо Пенев го закотви на левия бек. Истината е, че в Сливен Стоянов започна сезона като десен бек, а после бе преквалифициран на централен защитник. Мъри Стоилов ще го върне на позицията му от преди точно година и ще го пусне титуляр отдясно.

Веселин Минев пък получи своята първа повиквателна през август. Бе в групата за мачовете с Черна гора и Италия, но не влезе. Сега срещу Кипър ще е титуляр отляво.

Иван Иванов - лошото момче от последните месеци, след като отказа да играе за младежите. След два мача за националния отбор като ляв защитник Иванов ще играе на традиционния си пост в центъра на отбраната. Мъри Стоилов го предпочете пред Кирил Котев.

Пламен Николов също ще стартира в Кипър. И той като Иванов е само с два мача за националния тим преди това, въпреки че първата си повиквателна получи още през 2007 година.

Дано експериментът с тази защита се окаже успешен, защото истината е, че и опциите за националния отбор на гореспоменатите позиции никак не са много.