Преговорите за програмата на световните квалификации за ЮАР 2010 стартираха в „Гранд Хотел София”. Представителите на всички делегации на участниците от група 8, където е и България, се събраха в луксозна конферентна зала. В преговорите от българска страна участие вземат президентът на БФС Борислав Михайлов, членът на Изпълкома Иван Леков, селекционерът Пламен Марков, Иван Вуцов, който е в ролята на координатор, и Андрей Мединцев от международния отдел на централата.

Представители има и на останалите тимове от група 8 – Италия, Ейре, Кипър, Грузия и Черна гора. Естествено, най-голямо впечатление правят имената на Роберто Донадони, старши треньор на Скуадра Адзура, Деян Савичевич, който е президент на черногорската федерация и това на наставника на Клаус Топмьолер, който води Грузия.

Последен преди преговорите се появи бившият ас на Милан Деян Савичевич, който пристигна със закъснение, но все пак го направи, благодарение на представител на Гонг, който му направи място в асансьора.

Според запознати, разговорите са стартирали още снощи и част от делегатите имат обща позиция по въпроса за програмата. Очаква се Грузия и Черна гора да създадат най-много проблеми на България при изготвянето на плана за квалификационните срещи.