Ясно е, че нещата клонят към български селекционер за националния отбор. Може би наистина така е и по-добре. Ясно е също, че изборът не е голям и че кръгът е сведен до 2-3 имена – Димитър Пенев, Пламен Марков и почти изключено – Краси Балъков.

След като рискуваха кариерата в зародиш на Станимир Стоилов с формулировката „временен селекционер”, но треньорът на Левски успя да излезе сух от водата, сега шефовете на българския футбол са на път да заложат друг на дузпата. Димитър Пенев – треньор № 1 на страната ни за миналия век, носителят на най-доброто постижение на скромната ни родина във футбола, по всичко личи ще бъде хвърлен на лъвовете. В буквален и в преносен смисъл.

Защото тези лъвчета в бяло-зелено-червено се опряха на такава знаменитост като Стоичков във взаимоотношенията /достатъчен е примерът със Стилиян/. За краткия си престой в националния Стоилов пък успя да се спречка със звездата Бербатов, та Пената ли ще бъде пожален?!

Между другото, именно екс-селекционерът и настоящ наставник на Селта даде тон за песен с непочтителната реплика „чичо Митко специалиста”. Представям си какви майтапи, какви кодоши и откровени подигравки ще се носят по адрес на Димитър Пенев от неговите подопечни, ако, разбира се, поеме отбора.

На стари години човекът, когото всички уважават и към когото всички пазят симпатия, рискува да прати ореола си на победител на вятъра. Да бъде стъпкан в прахта, така както впрочем до голяма степен се случи и със самия Стоичков при престоя му на ветровития пост.

Ще ми се да викна: Запазете авторитета на човека! Спестете му унижението! Едва ли обаче има кой да чуе…