От много дълго време приятели не бяха ме питали за билети за мач на националния ни отбор по футбол. Но, о чудо! Няколко души го направиха. И ако това е частен случай, то той може да бъде ползван като социологическа извадка. А какво означава това? Интересът към футболистите ни отново е налице и какво по-хубаво от това. След като в предишни кампании на Националния стадион се събираха едва няколко хиляди привърженици, очакванията за тази вечер са по-други. 20 000?! 25 000?! А защо не и 30 000 да викат за България срещу Хърватия в квалификацията за Евро`2016 към Франция!

От много дълго време не бях чувала и футболист да казва, че изпитва специално усещане, когато пътува към Националния стадион „Васил Левски”. А снощи капитанът Ивелин Попов го сподели! И не беше поза, пролича си, че го мисли и чувства. Това пък показва, че има истински национали, играчи, които знаят какво е наистина да играеш за родината.

А относно съперника Хърватия: казали или не, вярващи или не, че българите са анонимници, това няма значение. Нека довечера сами да разберат имената на 11-те ни играчи, а селекционерът им Нико Ковач отлично знае кой е Любослав Пенев! Едно е важно – няма значение кое е името и фамилията отзад на фланелката, важното нещо е отпред – българският трикольор вляво, до сърцето. А хърватите може и да не знаят всичките ни национали, но те и много други национални селекции знаят кои сме ние – отборът на България! Те знаят или поне са чували за публиката Мade in Bulgaria! Събрала в себе си фенове на Левски, ЦСКА, Славия, Лудогорец, Локо Сф, Ботев Пд и Локо Пд, но под едно знаме и с една идея – България.

Време е сега, по пътя към Франция, да се обединим и на терена, и на стадиона, и пред радиото, да покажем какво е България!