Младежкият ни национален отбор започва поредния си квалификационен цикъл. За Европейското след две години. Днес посрещаме Черна гора, в първия официален футболен двубой на тази млада държава.

Отдавна сме забравили, какво е тази формация да се класира на голям форум. Но пък и неуспехите й минават сякаш някак незабелязано. Особено когато беше обявявано, че този отбор не преследва никакви цели и безумно пропагандираното „подмладяване” на младежите.

В последните квалификации тимът показа израстване. И беше на косъм от финалите в Холандия това лято. Тогава дребните сметки на Христо Стоичков заедно с един безумен съдия ни попречиха.

Сега имаме възможност да поправим това. Въпреки че жребият ни натресе на гигантите Португалия и Англия. Е, сега поне има единомислие между треньорите на мъжете и младежите – Валери Божинов е там, където е най-нужен със своя опит и самочувствие, а Стоилов показва разбиране към Сашо Станков и в ситуацията с Домовчийски.

Когато тръгнеш на дълъг път, най-важна е първата крачка, казват мъдреците. Затова днес на стадион „Българска армия” младите ни национали трябва да покажат мъдрост и да развалят празника на Черна гора. А след това да мислят за лятна ваканция, за португалци и англичани.