Треньор номер едно на България за XX век Димитър Пенев днес има поводи за радост. Легендата на родния футбол навършва достолепните 70 години, един от "златните" и достойни юбилеи в живота на човек. 

Най-големият успех за родината в този спорт е именно с Пената начело. Преди 21 години той изведе националния отбор до четвъртото място на Световното първенство в САЩ и донесе единствените медали на мъжки форум за "лъвовете" в историята. 

Легенда на ЦСКА, но обичан от всеки българин, Димитър Пенев има редица успехи и на клубно ниво. За него казват, че не е нито на Локомотив София, нито на ЦСКА, защото е на цяла България. С "червените" е ставал три пъти шампион, четири пъти им е носил Купата, а един от знаменитите им полуфинали в Европа е именно с него начело. 

Но всички обичат Пената, не защото е носил успехи на клубовете си и националния отбор, а защото благодарение на набитото му око, огромна част от футболистите, прославили България, са получили шанс да блеснат. 

Сред най-великите имена, които имат Треньор номер едно на България за XX век за свой ментор, са Христо Стоичков, Емил Костадинов, Любо Пенев, Димитър Бербатов и редица други великани в родния футбол. 

Честит юбилей на Димитър Пенев!