На летището в руския град Игарка, Красноярски край, се наложило пътниците да бутат самолета си, тъй като поради силния студ, системата за размразяване на шасито замръзнала.

Във връзка с любопитния инцидент Транспортната прокуратура в гр. Норилск е започнала разследване, съобщи пред ТАСС Оксана Горбунова, старши помощник на Западносибирския транспортен прокурор. "Вчера самолет Ту-134 на авиокомпанията "Катекавиа" трябвало да изпълни чартърен полет от Игарка до Красноярск. Температурата на въздуха обаче била минус 52 градуса по Целзий, а самолетът прекарал на стоянката цяло денонощие и колесниците замръзнали, но системата за размразяване също замръзнала.

Запознати припомнят, че преди двайсетина години юношеският национален отбор по футбол на България имаше подобно преживяване на летището в украинския град Одеса. Тогава футболистите, сред които беше и Георги Бачев, станал по-късно и играч в „А“ националния отбор, бяха помолени да слязат да бутат самолета.

Машината „Ан 24“ бе затънала в дълбокия сняг на стоянката на летището и се нуждаеше от човешка помощ, за да се измъкне от преспите.

В крайна сметка усилията на младите български национали тогава не се увенчаха с успех, но след почистването на снега изпод колесника, самолетът успя да потегли.