Футболистите и спортно-техническия щаб на представителния ни отбор по футбол ще гледат заедно голямото дерби на Испания между Барселона и Реал Мадрид. Мачът е на „Камп Ноу” в неделя от 20.50 часа.

Идеята за за това е на националния селекционер Любослав Пенев. Ел Голеадор си остава един от най-тачените нападатели в Испания след като вкара куп голове за Валенсия, Атлетико Мадрид, Селта и Компостела. Любо донесе и последната шампионска титла за „дюшекчиите” от испанската столица.

Пенев-младши е запазил една от залите в хотел „RIU Правец”, където има голяма видеостена. По изключение неговите избраници няма да вечерят в основния ресторант на хотела, а във въпросното помещение.

„Който иска, може да гледа мача. Плюс това неговото начало съвпада с нашата вечеря, така че искат, не искат ще гледат 15-20 минути от дербито. Но после ако някой не иска в никакъв случай няма да го връзвам за стола”, шеговито заяви Любослав Пенев на брифинга си преди световните квалификации с Дания и Чехия.

„Мисля, че това е най-наблюдавания двубой в света. Нямам симпатии към никой от двата отбора. Аз наблюдавам определени неща в такива мачове и съм сигурен, че отново ще видя нещо, което ще ми се стори интересно и със сигурност ще мога да науча нещо като млад треньор. Така че с интерес ще наблюдавам Ел Класико в неделя”, завърши националният селекционер.