Николай Михайлов и Благой Георгиев са помолили настоящия национален селекционер Михаил Мадански да не присъстват на сватбата на техния съотборник Валери Божинов. В неделя нападателят на Спортинг се венча в Правец за своята приятелка Николета Лозанова.

По план целият отбор трябваше да уважи събитието за два часа, след което да се върне в лагера, за да продължи подготовка за европейската квалификация срещу Уелс.

В последните часове преди венчавката обаче, Мадански прецени да не освобождава футболистите, а само той и щабът му поднесоха подарък от всички да младоженците, и с това приключи задълженията на отбора към новото семейство Божинови.

Благо Георгиев впоследствие напусна националния тим, като заяви, че причината е, че хора от Изпълкома редят състава на Мадански. Той обясни, че е разговарял с треньора преди сватбата на Божинов и Николета. Докато разказваше за причините, Благой Георгиев внесе и яснота по друга тема.
„Не знам кой измисли, че съм бил бесен, че не съм присъствал на сватбата,“ отсече Благо. „Аз дори не исках да ходя.“

„Няколко дни по-рано ние с Ники (Михайлов) помолихме да не присъстваме на тази сватба, защото не ни е работата там,“ добави Благой Георгиев.

Макар че е много близък с Валери Божинов, Благо не присъства на събитието, където обаче бе бившата му любовница Лияна. Николай Михайлов пък имаше връзка с булката Николета Лозанова преди няколко години.