Мис национален отбор по футбол Тереза Райкова се е заела сериозно да популяризира благотворителния мач на 26-ти май.

Организира приятели и доброволци, които да лепят плакати с информация в пет града на България. Тя лично ще участва в тази акция. Поканила е и своите колежки по титла Мис "Национален отбор по баскетбол" Александра Богданска и Мис "Национален отбор по волейбол" Виктория Колева да помогнат в разпространението на плакатите и да поканят своите фенове да подкрепят този мач.

"Сега не е време да разделяме спортовете по видове. В този случай става въпрос за един млад мъж, един баща, един болен човек! Радвам се, че имам подкрепата на Вики и Алекс, а също така и на някои от участничките в конкурса, с които се сприятелихме. Благодаря ви момичета!, споделя Г-ца Райкова.

Плакатите дават информация за датата и часа на мача и от къде да си закупят желаещите билети, също така призовава хората с:

"Подкрепете Стан на стадиона!

Той заслужава стадион "Васил Левски" да се напълни заради него!"

Мис национален отбор се включи в благотворителната инициатива за Стенли

Почти една година след получаването на титлата "Мис Национален отбор по футбол" Тереза има зад гърба си редица изяви в качеството си на официален футболен талисман. Освен, че посреща чуждестранните отбори - гости на футбола и изпраща със светена вода и здравец "лъвовете" преди важни мачове, Тереза посещава клубни отбори по футбол за деца и искрено се радва на постиженията на българския спорт като цяло. Може да бъде забелязана на почти всички спортни събития.

В инициативата за подкрепа на Стилян Петров се включва по покана на организаторите, но за нея не е достатъчно само да присъства на благотворителния мач. Тя иска да направи нещо повече за засилване на интереса на хората към този мач и за достигането на информация до по-широк кръг от хора като цяло.

Всеки закупен билет на стойност 10лв. Ще бъде дарен на деца болни от левкимия!

Тереза: "За мен е чест да бъда част от едно от най-големите футболни събития, особено, когато е за толкова благородна кауза. Стилян Петров е един от най-обичаните български футболисти, баща на 2 деца. Той заслужава подкрепа за да оздравее. Заслужава също мача в негова чест да се играе на пълен стадион. Елате на стадион Васил Левски на 26ти и го подкрепете! Мачът започва в 15:00 часа.Билети в мрежата на Eventim.

Мис национален отбор се включи в благотворителната инициатива за Стенли

Грандиозното благотворително шоу ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 26 май. От 15.00 часа един срещу друг на терена ще излязат Легендите на България, селектирани от треньор номер 1 на България за XX век Димитър Пенев, срещу ветераните на Астън Вила.

Мачът е благотворителен под мотото "Подкрепи Стан", а събраните приходи от билети ще отидат за лечението на деца, страдащи от левкемия.

Цената на билет е 10 лева, като пропуск за мача ще си закупят всички официални гости, както и самите футболисти, участващи в срещата.

Атаката на България ще бъде водена от носителя на "Златната топка" за 1994 година Христо Стоичков и от нападателя Фулъм Димитър Бербатов.

Специално за мача ще направи опит да се прибере и друг от най-добрите приятели на Стилиян - Мартин Петров, който в момента играе за Еспаньол. Въпреки че сезонът в Примера дивисион няма да е завършил, Мартин ще помоли треньора Хавиер Агире да го пусне, за да подкрепи благородната кауза и приятеля си от детинство и бивш съотборник в националния отбор.