Тази събота в „Пред банята“ водещите Иво Райчев и Ники Александров ще ни припомнят най-инфарктния мач в историята на българския футбол. На 17 ноември 1993г. „златните момчета“ на Димитър Пенев детронираха скъпоплатените френски звезди, водени от феноменалните Ерик Кантона и Давид Жинола. 18 години по-късно родният футбол е в миманса, а представителната гарнитура зае срамното последно място в квалификациите за Евро 2012. Защо се стигна дотук и какъв е изходът за излизане от кризата? Трябва ли властта да се намеси в делата на БФС? Има ли нужда от държавна политика за „изкореняване на недъзите в българския футбол“?

Отговорите ще научите само от поразяващите усти на спортната журналистика!

Традиционният ретро коментар ще бъде посветен на спиращия дъха обрат, класирал ни на Световното първенство в САЩ. Иво Райчев ще ни пренесе на „Парк де Пренс“, където в хладната ноемврийска вечер Емил Костадинов разстреля Бернар Лама и изпрати България в Рая. А „Господ беше българин“.

Специален гост в студиото “Пред банята“ ще бъде легендарният център-нападател на „Пеневата чета“ и настоящ селекционер на Националния отбор – Любослав Пенев. От него ще научим какви мерки ще предприеме за затягане на дисциплината в тима и подобряване на климата в съблекалнята. Ще се върне ли Димитър Бербатов?

Няма да подминем успехите на българските волейболистки и баскетболистите на Лукойл Академик, както и неуспеха на младежките национали по футбол да стъпят на първото място в групата.

Гледайте „Пред банята“ по ТV7 тази събота от 10,30ч. в предаването „Факторът Кошлуков“.

Уикендът започва по-добре „Пред банята“!