Димитър Бербатов си е отпочинал добре преди гостуването на неговия Манчестър Юнайтед на Бурсаспор. Нападателят на „червените дяволи” е проспал среща между отишлия да го навива за завръщане в националния отбор Христо Бонев, сър Алекс Фъргюсън и легендата на английския футбол Боби Чарлтън.

Това разказа ден след завръщането си от Турция бившият рекордьор по отбелязани голове с екипа на България Христо Бонев.

„Когато влезнах в хотела на Манчестър Юнайтед във фоайето видях Боби Чарлтън. Веднага му се представих и му обясних, че аз съм човекът, който го пазеше на „Уембли” през 1968 година. Казах му за какво съм отишъл в Бурса и той веднага се качи при сър Алекс да му каже да повика Митко Бербатов. След няколко минути Фъргюсън слезе, и ми обясни, че Бербатов спи. Той така и не се събуди, докато бях в хотела, но за сметка на това успях да се видя с две футболни легенди. Доколкото разбрах, Бербатов е твърдо решен да не играе повече за България и никой не може да промени неговото решение”, заяви Бонев.

Легендата на Локо Пд е останал силно впечатлен от организацията около мача, както и от футболната действителност в съседна Турция.

„Ние сме на 500 години от тях във футбола. Базите и организацията там са на светлинни години пред нашите. Бурса не е сред грандовете в Турция, така че си представям за какво става въпрос в Галатасарай, Бешикташ и Фенербахче. Бурса започват да строят стадион-приказка. Това е четвъртият по големина град в страната. Пловдив е вторият в България, а нямаме едно нормално тренировъчно игрище даже”, недоволства Зума.

За самия мач Бонев сподели: „Повече гледах публиката, отколкото мача, който за мен беше безразличен. 38 000 души пееха като един от началото до края на срещата. Страхотно беше, направо настръхнах.”