След двете загуби от Хърватия и Норвегия, пред българския национален отбор е време за поправителен. Тази вечер в 21.45 часа момчетата на Любослав Пенев излизат на Националния стадион „Васил Левски“ срещу Малта в мач, в който всичко друго освен победа би било катастрофа за „лъвовете“.

Срещу аутсайдера в групата трите точки са повече от задължителни, за да останем в борбата поне за третото място в групата. Мачът е и отлична възможност за националите да възвърнат малко от позагубеното доверие от страна на феновете. Именно заради разочарованието от последните резултати, тази вечер се очаква много ниска посещаемост на Националния стадион.

Съперникът не би трябвало да притеснява българите. От началото на сезона Малта няма отбелязан гол в шестте си мача през 2014 година и е с нулев актив в група Н.

„Отборът на Малта израства и това, че победихме с 6:0 в последния мач срещу тях принадлежи на миналото и не трябва да се осланяме на него. Може би ги изненадахме малко с времето и снега, който падна тогава. Може би това малко ни помогна. Разполагаме с точните качества и трябва да се поздравим със задължителен успех. Този мач е като поправителен за нас и трябва да го вземем с максимална оценка“, коментира Любо Пенев.

Селекционерът на гостите Пиетро Гедин пък знае какво да очаква от срещата. „Много добре знаем какво ни очаква. Изключително съм доволен да чуя, че моите футболисти не се страхуват от мача утре. Няма причина да се страхуваме. Идваме да играем футбол и да се представим добре“, 

Двубоят от 21.45 часа ще можете да проследите в Gong.bg и по Дарик радио.