В събота вечер отборът на Черна гора ще се изправи срещу нашите на фона на силуета на Витоша и нейния първенец Черни връх. А Черна гора всъщност означава Черна планина. Планина или гора – все едно. Достатъчно е тъмна и висока, за да буди опасения.

А нашата футболна Червена шапчица е тръгнала по сложен път. След няколко дни тя ще навести дома на Старата госпожа от Торино. Дано поне дотам да занесе цяла питката си. Дано не я срещнат вълци из път.

А такава опасност има. В Черна гора вълци – дал Господ. Мирко Вучинич. Познавате го. Той играе за вълците от Рома. Симон Вукчевич. Чували сте и футболиста на Спортинг Лисабон. Фамилните им имена все са с корена вук, което на български означава вълк. Балкански, сив и страшен.

Затова и сега всички роднини на Бяло-зелено-червената шапчица я предупреждават. Не се отбивай от правия път и не приказвай с вълци в гората.

А пък за гостуването на Старата госпожа, ще мислим след няколко дни. Ако тогава питката и най-вече нашата героиня от приказките са здрави читави.