Селекционерът на юношеския национален отбор на България (до 19 години) Владимир Стоянов изказа благодарност на хората от екипа му, които имат важна роля за успеха, както и на шефа на направление Детско-юношески футбол на БФС Пламен Михов за доверието.

Както е известно, вчера юношеският национален отбор на България разгроми Андора със 7:0 и продължава в Елитния квалификационен кръг. Разбира се, за да се случи това много важна роля имаше победата на Австрия с 2:1 над домакините от Унгария.

„След мача ни с Андора ние веднага се свързахме с делегацията на Австрия и им благодарихме, че играха феърплей, че се доказаха като джентълмени. Пожелахме си взаимно успехи по-нататък, но от австрийския лагер ни казаха, че ние заслужено продължаваме във втората фаза, каза Владо Стоянов пред БТА.

„Искам да благодаря и на хората от моя екип- помощниците Мирослав Кралев и Еролин Кючуков, които свършиха страхотна работа. Истинските поздрави обаче трябва да бъдат за Пламен Михов, чиято работа вече дава резултати. Виждате, че откакто той е начело на Детско-юношеския футбол колко много реализирани проекти има. Освен това, за първи път в историята два юношески национални отбора продължават в Елитния кръг на квалификациите, каза още Владо Стоянов.

„Доста хора бяха скептични към набор'94, но ние доказахме, че можем да постигаме успехи и ето ни сред 28-те най-добри юношески селекции“.

На въпрос за трите мача от турнира в Унгария, той даде добра оценка за играта на момчетата. Според него обаче, резултатите били по-ниски, отколкото заслужавал българския отбор.

„С Унгария заслужавахме победата, но те се спасиха с това равенство. Срещу Австрия със сигурност не биваше да губим, но съдийството беше ужасно. Този човек ни вдигаше картони за каквото се сети. Добре, че само един наш играч беше наказан заради втори картон, допълни треньорът.

Жребият за Елитния кръг на квалификациите ще се тегли на 5-и декември, а треньорът вярва, че отборът има сили да се представи и там на ниво. Още повече, че сега в Унгария липсваха 
двама от най-класните български таланти- вратарят Георги Китанов от Черно море и капитанът Никола Колев от Литекс.