Националният селекционер на България до 19 години Владимир Стоянов сподели пред Гонг вижданията си за групата, в която се паднаха неговите възпитаници в елитния квалификационен кръг за Европейско първенство. Българите са в група с Португалия, Чехия и Дания, като мачовете ще се играят в Португалия през месец юни догодина.

„Групата е много силна и много равностойна. Ще наблюдавам последните мачове на съперниците от квалификациите, за да мога да преценя силните и слабите страни. На този етап мисля, че Чехия е скритият фаворит. Имам информация за тях, че са много стабилен отбор. Ако някой от тези отбори ни подцени, мисля, че и ние си имаме своите шансове. Срещу такива отбори е по-лесно да се играе и да се търси добър резултат, защото те ти позволяват да играеш открито, отколкото срещу отбори с по-скромни възможности. Аз съм оптимист, че ако ние всички сме здрави, ще бъдем равностойни и ще си търсим нашите шансове за по-предно класиране“, сподели Владимир Стоянов.

„Комуникацията с националния селекционер Любослав Пенев винаги е вървяла и е била на ниво. Ние се събираме, коментираме, обсъждаме, той следи, дава ни съвети за по-добра работа и метода, който са избрали Любослав Пенев и БФС е правилен за развитието на всички млади футболисти“, каза още селекционерът.

„Вратите за националния отбор са винаги отворени за добре изявяващи се млади момчета, които имат амбицията да се развиват и да дават всичко от себе си за името на България. По принцип футболистите, които стигнаха до този етап, са гръбнакът на отбора. Имаме достатъчно много време да работим, за да може за старта на тези квалификации момчетата да са в оптимална форма, но ротацията със сигурност ще продължи“, завърши Владимир Стоянов.