След победата над България с 1:0 в приятелски мач по футбол старши треньорът на сръбския национален отбор Владимир Петрович, каза на пресконференцията:

„Доволен съм как започнахме мача - много сериозно от началото и така играхме през всичките 90 минути, нищо че това бе приятелски мач. Разбира се, доволен съм и от резултата - това ще подобри атмосферата в отбора след загубата ни в последния мач. Играчите ни бяха малко стегнати и именно това им казах - да се отпуснат”.

На въпрос как би оценил играта на българския отбор, Владимир Петрович отговори: „България игра добре, страхувахме се особено, когато номер 9 (Ивелин Попов) получаваше топката. Номер 9 е много опасен. Следващият път България може да ни победи”. На въпрос на сръбски журналисти дали е доволен от играта на младите и как би коментирал факта, че в един момент на терена е имало петима дебютанти, Владимир Петрович каза: „Не бих изтъкнал нито един футболист. Всички заслужават комплименти. Доволен съм от всички”.

Запитан за втория жълт и респективно червен картон на централния нападател и автор на единствения гол Никола Жигич, селекционерът на Сърбия каза: „Не бих искал да говоря за съдийството, все пак това е приятелски мач. Не беше такъв фаул за жълт картон”.

А на въпрос какви са шансовете на двете страни да играят на финалите на Евро 2012, селекционерът на сръбския национален отбор, Петрович отговори:

„Сърбия има шанс да бъде втора в групата. Не знам точките на българите, за да коментирам евентуалното им класиране за европейското първенство. Знам обаче, че България е футболна сила, а Матеус е голям специалист и беше голям играч”.