Младежкият национален отбор на България победи връстниците си от Украйна с 2:1 в приятелски мач.

Българите вкараха зашеметяващ бърз гол още на 19-а секунда на контролата. Попадението бе дело на Ивелин Попов. Играчът на Литекс, извел младежките национали на България с капитанската лента, получи пас в наказателното поле на противника от Николай Димитров и не сбърка.

В 36-а минута, след добра атака, гостите от Украйна изравниха след гол на Гладки - 1:1. При този резултат завърши първото полувреме на контролата.

Въпреки многото смени, които селекционерът Станков предприе на почивката, българските младежи наложиха своята игра и в началото на второто полувреме отново поведоха в резултата след попадение на Ковачев в 55-а минута.

Това в крайна сметка се оказа и финалният резултат в двубоя.

Мачът се игра на ст."Българска армия", за съжаление имаше малко публика по трибуните въпреки хубавото време и свободния вход.

Стартовият състав на Сашо Станков е следния: Михайлов, Бандаловски, Ал.Александров, Трифонов, Скерлев, Попов /к/, Гаджев, Старокин, Димитров, Чипилов и Саидходжа.

В началото на второто полувреме в игра се появиха: вратарят Николов и полевите играчи: Фиданин, Стойчев, Ковачев, Божинов и Матев. По-късно през втората част се появиха Трифонов, Александров и Цветков.

Чуйте какво каза специално за Гонг Ивелин Попов.