Дългогодишният треньор в родния футбол Вили Вуцов изказа в типичен стил мнението си за националния тим. Напоследък Вили дава букмейкърски прогнози в ТВ ефира. 

"Жребият за баражите ни отреди по-леки съперници, но трябва ли наистина да ходим на Европейско? Видяхме каква е разликата в мачовете с Англия. Всички ще се радваме, ако отидем на голям форум, но кризата при нас е много голяма и сериозна."

"Ако се самозалъжем с нещо такова като класиране, може да получим още по-голям шамар и урок. Червената лампа не свети от вчера или онзи ден, а от 10-15 години", каза Вуцов пред БНТ.

"При Хубчев поне се стараехме да играем дефанзивен футбол и се получаваше. Бяхме доста по-концентрирани и стабилни. А сега хем играем дефанзивен футбол, хем не. Те така играят Люксембург и Лихтенщайн - нареждат се 10 човека отзад, ритат кой където се обърне, джаскат, борят се... Ние след всеки мач казваме: "Момчетата се раздадоха". Да, ама не сме се раздали щом допускаме голове, губим и не вкарваме. Далеч сме от истината", заяви Вуцов.