Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев взе отношение по скандала с контролата България – Естония. Фурнаджиев кацна на Летище София само с още трима футболисти, които се завърнаха от Турция – Благой Георгиев, Валентин Илиев и Иван Иванов.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО С АТАНАС ФУРНАДЖИЕВ ТУК!

„Мачът не е нагласен. Дали съдията е свирил четирите дузпи умишлено или не е отделен въпрос. Ще сигнализираме УЕФА и те да предупредят чрез системата за ранно известяване дали има залагания за брой дузпи в мача. Това ще бъде направено. Знаете, че има и друг мач, на който бяха свирени 3 дузпи. Ако има такива залагания са извън Европа, защото тук няма такива опции. Това може да се установи, когато се видят резултатите от тази система за ранно предупреждаване”, каза Фурнаджиев.

Той коментира и унгарския рефер, който свири срещата. „Съдиите се назначават от УЕФА. Името на съдията го разбрахме в последния момент. Неизвестен съдия, който няма опит. За първи път чуваме това име. Боби Михайлов също за първи път го чува”, каза още вицепрезидентът на футболната ни централа.

Атанас Фурнаджиев допълни още, че България няма от какво да се притеснява заради скандала. „Няма от какво да се притесняваме. За нас беше една контрола, която всички видяхте, че треньора използва различна схема, от тази, която играем. Имаше футболисти, които играха на необичайни постове. В крайна сметка треньорско решение. Видя се, че тази схема не работи и мисля, че ще се върнем към старата схема. С Швейцария ще изглеждаме по различен начин”, каза Атанас Фурнанджиев.

Той допълни още, че националния отбор не е имал покана за участие в турнир в Кипър. „По отношение на контролите - 29 март е със Словакия. След това имаме покани от Гърция, Търция и Казахстан за откриване на новия стадион в Астана”, завърши Фурнаджиев.