„Любо Пенев е голяма фигура и футболистите в националния трябва да се радват, че имат такъв треньор, който иска да ги води напред”, заяви в предаването на TV7 „Пред банята” легендата на ЦСКА и дългогодишен капитан на националния отбор по футбол Георги Димитров-Джеки. Според другия гост в студиото на предаването Емил Велев днешният мач с Чехия ще е големият изпит за Пенев и неговия отбор, тъй като досега, според „синята“ легенда, сме имали лека домакинска програма.

Относно резултата от последната квалификация, Димитров и Велев бяха на различно мнение. Според бившия капитан на националния отбор, България е постигнала много добър резултат в мача с Дания, докато Емил Велев изрази уверението си, че е трябвало да победим „този отбор” на Дания.

Относно предстоящото вечно дерби между отборите на Левски и ЦСКА, Джеки заяви, че не би се учудил, ако двубоят завърши 0:0, тъй като в последните години мачовете между двата отбора или завършвали наравно, или с гол разлика. Емил Велев сподели, че се надява Левски да победи, тъй като в момента „сините“ се намират в по-добро състояние, не само във футболно отношение, но и в редица други аспекти.

Връщайки се назад във времето на славните дербита между столичните грандове, Велев заяви, че въпреки големите спортни битки, извън терена имало голямо уважение между футболистите на двата отбора. „Синята“ легенда допълни, че младите футболисти като него, са израствали като спортисти с всеки един мач на Левски – ЦСКА.