Един от български национали, хванати преди седмица да нарушават режима в националния отбор след загубата от Беларус преди седмица - Николай Бодуров, първи от съотборниците си в тима на България намери смелост да говори за случилото.

Бодуров обясни своята версия за случилото се в Минск, когато седем-осем от играчите бяха хванати в бара на хотела от селекционера Лотар Матеус, въпреки че немецът бе наредил да не се излиза от стаите след срамната игра, демонстрирана срещу тима на бившата съветска република.

„В Минск пихме точно по една бира точно в лоби-бара. От това гръмна голям скандал, не знам защо. Може би българските медии са точно това - от нищо правят нещо“, каза Бодуров след загубата на Литекс с 1:2 от Динамо Киев в Лига Европа.

„Имаше забрана да не излизаме от хотела, ние не сме излизали, просто слязохме в лоби-бара, но явно и това не е било правилно. Осъзнахме грешката си и бяхме санкционирани.“

„От една бира какво може да ни стане? Питам, какво може да стане? Нищо!“

„Парични санкции има със сигурност, вече дали ще ни извикат или не е преценка на БФС и треньора. Ще се разбере дали ще ни повикат срещу Англия или не.“

„Да, случилото ще повлияе на настроението на отбора – ще сплоти колектива.“

„Мисля, че всички момчета в националния отбор са отговорни и играят на 100%, раздават се, но по някой път не се получава, лошото е, че при нас доста често не се получава“, коментира Николай Бодуров.